Beer #1 – Sätts på flaska

Nu när min Beer #1 har jäst i 2 veckor så hjälper min bror mig att sätta den på flaska. Vi rengjorde allt som skulle komma i kontakt med ölen med Star Suns. Använde en hävert till att flytta ölen till kastrullen för att sedan sättas på flaska därifrån. Detta för att kunna få bort det mesta av bottensatsen samt att jag torrhumlade så jag ville inte häva ner i flaska direkt från jästunnan.

Det gäller att vara nogrann med rengöring och sköljning av flaskorna innan de ska sättas öl på dem.

Jag valde att ta 6 gram strösocker per lite öl för att den ska få lagra lite kolsyra. Jag lät socker och vatten koka i ca 10-15 min och kylde ner den sedan. När den var sval ~21 grader så hällde jag ner den i kastrullen dit jag skulle häva ölen innan den sattes på flaska. Ruskade inte runt något utan försökte att inte få i onödig syre i ölen under hävningen.

Rengör allt som ska komma i kontakt med ölen innan jag öppnar jästunnan!

Kyler ner sockerlagen och flaskorna står rena och väntar på att bli fyllda. 

Bror är lycklig att han fick hjälpa till att sätta ölen på flaska, dock gillade han inte smaken så jag får tydligen behålla dem för mig själv 😛

Jästunnan är tom och vi har fyllt 16 ala 50cl flaskor med helt egen öl!

Såhär blev den med den färdiga ettiketten 😀

Nu ska den bara lagras i 2 veckor så kommer den vara klar lagom till medeltidsveckan 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *