Beer #1 – Hopsy Daisy

Jag har nu testat att brygga min första IPA! Jag blev astaggad på det så jag tog råd från en kollega som har bryggt i flera år. Han gav mig ett recept på en IPA som han kallade Hopsy Daisy, som han tyckte kunde vara en bra nybörjar-öl. Jag beställde malt, humle, jäst och clarity ferm från MaltMagnus i exakta mått så jag inte skulle få några rester efter bryggningen.

Innan jag började bryggningen så mätte jag upp humlen i rätt mängd och stoppa det i humlepåsar. Jag gjorde detta eftersom jag inte ville att det skulle skapa så mkt rester i malten.

Jag kokade upp malten och sedan tog jag upp biab påsen så fick den rinna av lite innan jag ökade temperaturen och lät den hållas där kanske lite för länge…

Här har jag hällt i jäst och clarity ferm innan den sattes i jästunna. Jag blev tvungen att sila malten med biab påsen när jag satte den i jästunnan.

Modifierat Recept på Hopsy Daisy

Mängd: 10 liter

Humle
15 g columbus alpha 13% @ 60min
15 g columbus alpha 13% @ 40min
15 g columbus alpha 13% @ 20min
(45g columbus)

12,5 g Simcoe alpha 13% @ 5min
12,5 g Cascade alpha 5.5% @ 5min
12,5 g Simcoe alpha 13% @ 0min
12,5 g Cascade alpha 5.5% @ 0min

25 g Simcoe alpha 13% torrhumling 7 dagar
25 g Cascade alpha 5.5% torrhumling 7 dagar
(50g Simcoe & 50g Cascade)

Malt
2100 g Pale Ale Maris Otter malt
200 g Crystal 100 malt
50 g Crystal 150 | Light Crystal malt

KKlart @ 10min

Jäst
California Ale (White Labs #WLP001)

Tillsatser
6 g rörsocker per liter öl för kolsyra

Värden
8.75 liter
mäsktemp 66C i 60min
mäsktemp 74C i 10min
og 1055
fg 1010
abv 6.1%vol

Källa: betoneful

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *